marți, 31 martie 2009

Programul cu publicul = Pauza

In fiecare zi aflu ceva nou. Azi cand m-am dus la facultate sa-mi iau diploma de licenta am aflat ca timp de 1h intre programul cu publicul si pauza secretarelor nu este nici o diferenta.
Pe usa secretariatul o coala A4 tiplata (ca sa nu mai poata sustine toate urarile de bine ale studentilor catre dnele secretare) afisa urmatorul program cu publicul 12-14 si pauza de pranz 13-14.
“Aaaaaa….nu va suparati daca ma duc sa scot bani pt diploma (acum platesti si originalul) si ajung inapoi la ora 13 mai aveti deschis?” “Nu!” “Pai, pe usa scrie ca aveti program cu publicul intre 12 si 14.?.” “Da, dar de la 13 la 14 avem pauza de masa!” “ Si atunci primiti publicul dupa ora 14?” “ Nu, dupa ora 14 nu mai lucram cu publicul.” “Deci toata ziua aveti doar 1h de program cu public nu 2h, asa-i?“ “Da...” “Multumesc”
Era inutil sa mai continui discutia.
Ma bucur ca am absolvit.

Legitima aparare a lui Ponta

Ce te sfatuieste iluminatul domn Ponta, printre randuri, sa faci daca iti intra hotul in casa in timpul zilei...invita-l la cafea, intreaba-l de familie, daca s-a gandit cumva sa te omoare si ce anume l-ar interesa sa ia dintre lucrurile tale de valoare pentru care ai muncit ca un sclav 8-12 ore /zi si vreo cateva week-end-uri.
N-a zis-o chiar asa pe fata dl Ponta dar eu am asta am inteles de la el cand s-a gandit sa clarifice definitia legitimei aparari. In acceptiunea dumnealui
"legitima aparare este acea situatie in care este respinsa, pe timpul noptii, patrunderea fara drept a unei persoane in locuinta, curtea sau dependintele altei persoane".
Eram tentata sa cred ca un om cu nevasta si copil are o idee ceva mai clara despre cum sa isi apere familia chiar daca are la dispozitie o duzina de bodiguarzi de la stat.
In opinia mea stimate domnule Ponta sunteti un imbecil, fost procuror (???) cu impresii de politician. Norocul nostru ca mai exista cativa politicieni inteligenti in Parlament care v-au tras de maneca de la camasa si acum daca ii crap capul hotului in timpul zilei se numeste tot legitima aparare si nu ca l-am atacat.
Data viitoare sa formulati o lege prin care sa le interziceti si hotilor sa intre in case in timpul zilei. Pana atunci, poate verificati pe propria pielea daca ziua aveti nevoie de legitima aparare in casa sau pe strada.

luni, 30 martie 2009

Biletul meu de tren

Deci...fiindca e un cuvant foarte potrivit, am fost la munte in week-end. Sunt prevazatoare de felul meu, imi iau biletul de intoarcere de cum am pus piciorul in gara statiunii, iar week-endul asta nu a facut exceptie.
Deci 2 bilete...unul pt mine si unul pt ursuletul gri...evident ambele clasa 1 si unul la geam ca sa pot ignora "dobitoacele" de pe culoar.
Frumos la munte in week-end! Vreme super! Oameni cu fetele prajite mai ceva ca racii si crabii care se pare ca simt durere cand ii fierbi. Da' vine duminica si momentul memorabil al "imbarcarii" in tren. Ajunge trenul in gara, vagonul 1 se opreste mai aproape de Breaza decat de Sinaia si pentru ca am alergat cu rucsacul in spate ca sa ajungem la vagon era logic ca prima usa sa nu se deschida iar locurile noastre sa fie chiar in compartimentul de langa usa cu pricina.
Bun...am trecut peste asta fiindca asa-i de obicei. Bah da' daca peste astea trec usor sa stiti ca nu-i sufar pe aia care se aseaza pe alte locuri decat ale lor si nici nu-si muta fizicul cand vine posesorul de drept.
Bun, ati prins ideea...cineva statea pe locurile noastre. Un mosulica pe locul meu si un nene pe al ursuletului gri. il rog pe mosulica sa se mute, dar comenteaza babuta lui. I-am inchis clanta si incepe nenea care statea pe locul ursuletului sa zica sa stam si noi pe alea libere...
"Bah nene, ce-i asa greu de priceput...? Cu fix 2 zile in urma m-am "scoborat" in afurista asta de gara si am cerut 2 bilete cl I unul la geam si sa fie unul langa altul! Le-am platit! Misca-ti fizicul la locul tau!" Adica vroiau sa stam unul intr-un colt si unul in celalalt doar pt ca ei se urcasera cu vreo cateva statii inaintea noastra si le era greu sa stea pe locurile lor...ha!
Si uite asa s-au mutat toti 4 pt ca nici unul nu statea pe locul lui :)) si comentau.
Eu i-am ignorat de pe locul meu cu Ipod-ul in urechi, ursuletul gri la fel iar ei dezbateau "tanara generatie"...da' va intreb si eu de la obraz "varsta a3a ce scuza are in cazuri ca cel de fata?"