luni, 8 februarie 2010

De fapt, cine-i AcZ??

Cei 5 oameni care citesc blogul (or fi mai multi sau mai putini, n-am de unde sa stiu) m-au intrebat in ultima vreme "Da', cine-i draga AcZ asta?". Unii s-au regasit partial in ce am scris si au crezut ca-i vorba de ei dar, postarea urmatoare n-a mai fost despre ei deci "de fapt cine-i AcZ?"
Pentru a face lumina si altfel decat cu lumanarea sau lanterna de proasta calitate am decis sa vin eu cu becuri ce imita lumina zilei. AcZ sau Alba-ca-Zapada ar putea fi comparata cu gaina; prima data a fost o AcZ aparuta, de nici nu-mi amintesc unde, in viata mea acum ceva timp (nu conteaza cat - stie ea si asta-i cel mai important). Asta-i AcZ care despre care scriu cel mai des. Dupa "mother of all AcZ" a aparut si imaginatia mea care a mai modificat situatiile pe ici pe colo pentru ca asa-i frumos daca vrei sa pastrezi anumite amanunte pentru tine. Dupa ce "mother of all AcZ" si imaginatia mea s-au iubit au aparut si alti AcZ mai mici ca sa am eu despre ce abera p-aici. In fapt AcZ este suma imaginatiei mele si a tuturor persoanelor la care tin.
Va dati seama cum ar fi sa incep sa scriu despre Tantica, Maricica, Floricica, Gheorghita, Ionita, Batman, Rahan, Tarzan, s.a.m.d.? Cel mai simplu e sa poarte toti un nume generic si sa se regasesca pe aici, ca apoi sa ma poata suna, injura si in final, intreba daca am spus cuiva despre cine era vorba; "Bineinteles ca nu! Doar d-aia scriu aici."
Cea mai draga AcZ mie, ramane totusi "mother of all AcZ" pentru ca situatiile in care intram uneori sunt atat de hilare incat trebuie sa le povestesc macar partial. Si cum nici o femela de pe aceasta planeta nu poate rezista tentatiei de a povesti mai multor oameni ce i se intampla, iar mie nu prea-mi place sa vorbesc la telefon, mi-e mult mai usor sa scriu, pentru ca trebuie sa ma descarc cumva.
Si acum, ca in filmele americane in care parintele ii spune copilului "I'm glad we had this conversation" si pleaca lasandu-l pe ala mai prost si mai in ceata decat era inainte am sa inchei si eu aceasta postare scriind "Ma bucur ca am lamurit problema asta. Acum pot sa scriu un nou post despre intalnirile de saptamana trecuta cu AcZ."