luni, 24 mai 2010

Pauzele lungi si dese

   2 saptamani. Atat mi-a trebuit pana am inceput sa scriu. Inca nu stiu despre ce voi scrie insa macar m-am mobilizat. E si asta un pas inainte. Unde duce e incert, dar asa sunt toate in perioada asta. E incert daca maine va fi soare sau va ploua, daca voi mai avea un loc de munca, daca voi mai scrie, daca magazinele nu vor incepe sa vanda iar o jumatate sau un sfert de paine sau daca va mai fi greva generala pe 31 mai sau nu. Singurul lucru sigur este ca Pamantul se va invarti si maine indiferent de ce anume se va intampla cu oamenii de pe suprafata lui.
   In ultimile 2 saptamani am vrut sa scriu despre atat de multe lucruri incat am renuntat sa mai scriu pentru simplul motiv ca la fiecare 5 minute imi mai bubuia mintea un subiect. Si asta in conditia in care eu nu ma mai uit la tv de aproximativ un an - de scarba. Nici nu vreau sa ma gandesc cate subiecte mi-ar fi bubuit mintea daca deschideam bibeloul ala imens.
Si inca nu stiu exact despre ce ar trebui sa scriu azi, aici, dar stiu sigur ca trebuie sa fac una din 2 alegeri: sa scriu sau sa renunt la blog. Nu prea-mi sta-n fire sa renunt asa ca mai arunc o pastila multicolora.
Asadar...
   AcZ - este in continuare cat se poate de ipohondra. Ma intreb cati oameni care nu sunt psihologi de meserie, cum nu sunt nici eu, ar putea sa o asculte pe AcZ minimum 40 de minute pe zi, asa cum fac eu, cum se plange despre cat de grea este viata ei in lumea imaginara si cat de multe boli si-a descoperit in ultima vreme. Sa iti iei concediu si sa te duci sa te cauti la un doctor care-i tocmai in capatul opus al tarii, atat de opus incat pana la vecinii de peste granita mai e doar un pas e un caz clar de ipohondrie in faza de negare. Sa te intorci de acolo dupa ce doctorul ti-a zis ca n-ai nimic si sa te plangi in continuare e ipohondrie batuta in cuie. Macar acum n-a mai pomenit nimic de alti doctori sau analize, ci se multumeste cu a continua tratamentele incepute - e si asta un pas inainte. Sper.
   Tot AcZ se gandeste sa-si duca animalul de companie la un doctor din alta tara. Stiu si eu cativa doctori buni la noi care au scapat cateva animale de la moarte sigura, dar cum nimeni nu mai are incredere in absolut nimic care poarta eticheta Made in Romania, incep sa o inteleg pe AcZ si prin urmare sa nu o condamn. Nu o condamn in cazul animalului pentru ca animalul spre deosebire de AcZ, chiar are ceva si este vizibil. La AcZ e doar in capul ei.
   Acum vreo 3 saptamani si-a luat masina noua, evident tot despre AcZ vorbim, si va spun sincer ca daca ai chef sa iti ridici moralul nu-i nevoie decat sa-i dai un telefon si sa ii ceri sa te scoata la plimbare. Garantat va veni cu jumatatea ei pentru ca e criza si in lumea imaginara si prin urmare impart ratele la masina ca un cuplu fericit ce sunt. La fel impart si volanul cand AcZ, scoasa din minti isi da jumatatea jos de scaunul soferului pentru ca a trecut pe rosu - de 3 ori, era sa calce un pieton, a mers pe sens interzis si a facut liniute cu un jeep.
   Daca masina o impart astfel, astept cu nerabdare sa o vad pe AcZ mutata cu jumatatea-i in noul apartament. Nou - impropriu spus, pentru ca l-a achizitionat acum un an de zile insa nu a terminat inca de renovat. Stiti ca spuneam mai sus ca-i criza si in lumea imainara ceea ce inseamna ca AcZ face cate putin in fiecare luna - luna asta cadrul de la pat, luna viitoare salteaua, dupa aia sifonierul, dupa aia aragazul s.a.m.d..
   Moment de schimbat subiectul si apropiat de final pentru ca destre AcZ am scris cam mult si nu  voi mai avea ce povesti in curand.
   Dl UrsuletulGri - nu-s foarte multe de spus pentru ca e mai linistit decat AcZ, si sincer chiar era cazul sa fie pentru ca la cat de agitata sunt eu, e nevoie de cineva care sa ma mai calmeze uneori. Deci in cateva cuvinte ca sa nu il omit din acest post, dl UG s-a gandit ca pe timp de criza daca tot ii scade salariul ar putea sa faca si el ceva ca sa-i creasca venitul asa ca acum in timpul liber face ceva ce pentru prima data chiar poate spune ca ii place. Din fericire pentru dl UG si colegul lui, chiar daca e criza tuturor ni se strica computerul sau laptopul si putini sunt aceia dintre noi care nu voi dori sa cumpere componenta stricata, si uneori la fel de putini sunt cei care le schimba singuri, mai ales in cazul laptop-urilor. Ce ti-e si cu dependenta asta de tehnologie. So far, so good. Baietilor le merge bine si sper sa o tina tot asa.
  Gata. Cred ca am scris suficient de mult pentru azi. Daca nu ma opresc acum probabil ca voi scrie tot ce-mi trece prin cap si voi lua o noua pauza pe o perioada nedeterminata.

Pe data viitoare.