duminică, 10 octombrie 2010

Ocupatie de week-end - Quilling


Ce fac cand nu am ce face si stau prost cu nervii??? - Quilling.
Cum m-am apucat? Pai am o prietena care cand se plictisea rula hartie (stiu - suna ciudat) si din rulat in rulat hartie si navigat pe net a descoperit ea ca toata treaba asta are un nume (sa repetam) : Quilling si la americani are succes si e considerata arta.
Adevarul e ca la cat de mult iti ia sa faci o simpla floare putem cu usurinta sa spunem ca este o arta chiar si pentru simplul motiv ca implica arta rabdarii.
Acum ca am povestit putin despre treaba asta va las sa va delectati privirea cu ce poate iesi din hartie si rabdare.















sâmbătă, 9 octombrie 2010

Cum am descoperit ca de mult tin la mine

Cati dintre voi stiu ce semnificatie au florile?
Recunosc ca nici eu nu stiam foarte multe, stiam ce semnificatie au culorile clasice si gradul de deschidere al florii dar m-am documentat putin mai in amanunt dupa ce azi am fost la o prietena care si-a deschis florarie si m-a indemnat sa imi aleg ce flori vreau eu, ca de fiecare data cand o vizitez - nu va impacientati ma duc destul de rar pe la ea pe la florarie deci nu reusesc niciodata sa ii gauresc bugetul, nu ca mi-as dori asa ceva. Ei, de data asta am ales 3 boboci de trandafir albi cu margini rosii si 2 fire de crizanteme albe cu o usoara tenta de mov. Zice-se prin popor ca acei trandafiri ar insemna ca persoana care ti-i ofera simte pentru tine o dragoste pasionala si pura si ar mai insemna si unitate. Deci inteleg de aici ca ma iubesc cu adevarat si pasional - super!, sunt o narcisista - mai era nevoie de vreo confirmare in acest sens???
Crizantemele albe inseamna adevar si refugiu deci ma iubesc cu adevarat si sunt cel mai bun refugiu cand nu ma simt bine.
Peste toate, faptul ca am ales boboci si nu trandafiri complet infloriti inseamna ca ma iubesc la fel de mult ca in prima zi sau ca dragostea mea pt mine este inca tanara. Pai in cazul asta nu are decat putin peste 20 de ani ca si mine, normal ca e inca tanara. Si sincer planuiesc sa ma iubesc in continuare la fel de mult cel putin inca 60 de ani.
Ce m-a determinat sa ma uit sa vad ce inseamna florile si culorile lor a fost faptul ca m-a intrebat ea daca stiu ce semnifica. Stiam ce inseamna fiecare culoare in parte, dar impreuna doar intuiam si am zis ca pot sa caut doar internetul e noul Vest Salbatic, iar posibilitatile de explorare a lui sunt inca nelimitate si neingradite deci sa profitam, zic.
Acum ca mi-am luat flori am si confirmarea a cat de mult ma apreciez si iubesc eu pe mine. Astept oamenii din jurul meu cu flori ca sa vad cum ma iubesc ei. Va soptesc ca in cateva saptamani e ziua mea si aveti ocazia sa ma curatati de scame.

Ma retrag acum, sa imi contemplez iubirea pentru propria mea persoana.